Arthrose

Wat is arthrose?

Arthrose is een van de meest voorkomende gewrichtsaandoeningen. Bij arthrose is er sprake van afname van het gewrichtskraakbeen. Het kraakbeen in de gewrichten wordt chronisch en progressief afgebroken. Arthrose gaat gepaard met de vermindering van de kwaliteit van de gewrichtsvloeistof of synoviale vocht. Het synoviale vocht smeert gewrichten en voedt het kraakbeen. Mensen met arthrose hebben last van pijn en belemmering van de bewegingsvrijheid. Soms kan er bij arthrose sprake zijn van actieve ontsteking.

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

De behandeling van arthrose is er op gericht de klachten dragelijk te maken. Pijnstillers en/of ontstekingsremmende medicatie kan worden gebruikt om de symptomen te bestrijden. Een andere behandeling is door het gewricht te injecteren met hyaluronzuur. Dit hyaluronzuur is een stof die in uw eigen lichaam voorkomt, die het kraakbeen beschermt en zorgt voor 'smering' van het gewricht. 

Behandeling arthrose

De Adant hyaluronzuurinjectie wordt in 3 etappes gegeven. Drie weken achter elkaar 1 injectie. De injecties worden in het kniegewricht gespoten. Hierdoor vermindert de pijn en nemen klachten als stijfheid en stramheid af. De resultaten zijn over het algemeen goed te noemen. Veel mensen kunnen door deze behandeling weer langere periodes pijnvrij door het leven of zelfs het plaatsen van een knieprothese uitstellen.

Adant Hyaluronzuurinjecties worden alleen door een specialist (orthopedisch chirurg) gegeven. De injectie bevat natriumhyaluronaat verkregen met behulp van biotechnologie, waardoor de kans op een reactie ten gevolge van dierlijke eiwitten ontbreekt!

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak is de kliniek telefonisch van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30

Orthopedie 0850435414

 

Klik hier om uw reactie te geven over OPC Klinieken