Dr. Refaat B. Karim

‘Voor mij telt de mens achter het uiterlijk’

Refaat.png

‘Om je te kunnen helpen, moet ik je begrijpen’, zegt dokter Karim.
Hij maakt iedere dag mensen mooier. Bij ‘mooi’ denk je direct aan ‘kijken’, maar voor
dokter Karim is ‘luisteren’ minstens zo belangrijk.

‘Ik begin altijd met luisteren, heel open. Ik denk dan niet aan wallen, of rimpels. Voor mij telt vooral de mens achter het uiterlijk. Ik wil mensen zeker mooier maken, maar niet van plastic. Niet zomaar iemand veranderen in een of andere Hollywoodster. Omdat ik mensen serieus neem. Ik wil niet dat je iemand anders wordt, maar een fantastische versie van jezelf. Ik noem het ‘serieus mooi’.

In die twee woorden zit alles. Als je mooier wilt worden, dan neem ik dat serieus. En als het al serieus is (bijvoorbeeld door een ongeval of een borstamputatie) dan maak ik je mooier.’ Reconstructie, cosmetisch en hand
Dr. Refaat B. Karim (1964) is een zeer gerenommeerd plastisch chirurg. In 2017 besloot hij om alle managementtaken los te laten en zich weer helemaal op de mens te richten. Voor reconstructies, cosmetische ingrepen en handoperaties. Hij is nu ook beschikbaar op meer locaties dan ooit, in Nederland en Spanje.

Dr. Karim werkt alle lange tijd samen met OPC Klinieken. Dat heeft geleid tot een mooie duurzame samenwerking, waar de patiënt altijd centraal staat.

Persoonlijke achtergrond
Zijn loopbaan begon op het VUmc waar hij promoveerde op ‘vaginoplasty in transsexuals’. Hij werkte vervolgens in het Slotervaart Ziekenhuis, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en was oprichter/directeur van Kliniek Amstelveen.
Wereldwijd geeft hij lezingen over de reconstructie na vrouwenbesnijdenis (VGV). Hij is een van de weinigen ter wereld die deze operatie kan uitvoeren. OPC Klinieken is trots op de samenwerking met Dr. Karim!!

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak is de kliniek telefonisch van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30

Orthopedie 0850435414

 

Klik hier om uw reactie te geven over OPC Klinieken