Mw. Drs. W.P. Metsaars

“Een tevreden patiënt na een goed geslaagde behandeling is het mooiste wat er is”

Orthopedie is luisteren naar de patiënt, de klachten ordenen, de impact op het dagelijks leven inschatten en in overleg met de patiënt een individuele behandeling starten. Aangezien het in de orthopedie niet gaat om levensbedreigende aandoeningen, is het praten met de patiënt voor een orthopeed veel belangrijker dan de “oude bottendokters” dachten. Ik vind het erg belangrijk dat elke patiënt begrijpt waarom we voor een bepaalde behandeling kiezen. Daarom moet er genoeg tijd zijn tijdens een consult om tot een goede conclusie te komen. In de OPC Kliniek kan ik patiënten in alle rust beoordelen, zonder de druk en haast van het ziekenhuis. Ik ben ervan overtuigd dat dat de kwaliteit van zorg en de tevredenheid van de patiënt hierdoor enorm verbetert!

Zorgvuldig zijn is wat mij betreft voor een orthopeed erg belangrijk. Iedere patiënt wil graag dat een operatie perfect wordt uitgevoerd, zonder het gevoel te hebben lopende bandwerk te zijn. Ik ben pas tevreden over een operatie als het resultaat is zoals ik het in gedachten had. De service rond de ingreep, de korte wachttijden en de goede zorg rondom de operatie zijn daarin net zo belangrijk. Dus plannen we in overleg de datum zonder lange wachttijd en krijgt u goede informatie rondom de ingreep.

Curriculum: De opleiding tot Orthopedisch Chirurg heb ik in 2013 afgerond onder leiding van Prof. Dr. Nelissen uit het Leids Universitair Medisch centrum. Na mijn opleiding heb ik als algemeen orthopeed gewerkt met als aandachtsgebied de onderste ledematen, waarbij ik veel mensen heb geholpen met knie of heupklachten, maar ook met schouderklachten of bijvoorbeeld carpaal tunnel syndroom aan de hand. Daarna heb ik een superspecialisatie gedaan voor de voet-enkelorthopedie in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen, een vooraanstaande kliniek voor voet-enkel problematiek. Tijdens en na mijn opleiding heb ik wetenschappelijk onderzoek gedaan over de schouder en onderarm bij zenuwletsel. Ik zal binnen afzienbare tijd een gepromoveerde orthopeed zijn.

Aandachtsgebieden:

  • Conservatieve en operatieve behandeling van alle soorten voet- en enkelklachten
  • Arthroscopische en minimaal invasieve chirurgie
  • Knieklachten en arthroscopische behandeling
  • Heup- en knieprothesiologie
  • Hand - en pols klachten, onder andere artrose en carpaal tunnel syndroom

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak is de kliniek telefonisch van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30

Orthopedie 0850435414

 

Klik hier om uw reactie te geven over OPC Klinieken