PRP Behandeling

PRP staat voor Platelet Rich Plasma. Dit is een behandeling waarbij door middel van een injectie een gel van (eigen) bloedplaatjes wordt ingespoten in uw ontstoken pees of gewricht. Het ondersteunt het lichaamsgenezingsproces middels een hoge concentratie aan groeifactoren. Er worden geen kunstmatige stoffen gebruikt en omdat het 100% lichaamseigen stof is, is OPC Kliniek een groot voorstander van deze behandelingsmethode. Bekijk ook de brochure over PRP en ACP-therapie.

Voor de behandeling

Uw orthopedisch chirurg bespreekt de PRP behandeling met u. U kunt hem vragen naar zijn verwachtingen die hij ten aanzien van uw klachten heeft. Voor de behandeling hoeft u niet nuchter te blijven: u mag dus gewoon eten en drinken. Om de behandeling soepel te laten verlopen en stolling van het bloed tegen te gaan, willen wij u vragen om de dag voor de behandeling 2 liter water te drinken en de dag van de behandeling nogmaals 1 liter water te drinken.

Het is aan te raden om gemakkelijke en loszittende kleding te dragen. U kunt het beste uw sieraden en waardevolle spullen thuis laten. Indien u aan uw been wordt geholpen willen wij u vragen om twee elleboogkrukken mee te nemen. Deze kunt u lenen bij de thuiszorg bij u in de buurt, www.thuiszorgwinkel.nl. Indien u aan uw achillespees of voet wordt behandeld, kan uw voet door de behandeling tijdelijk erg koud worden. Wij adviseren u daarom een warme sok mee te brengen.

De behandeling

1. Er wordt bloed, door middel van een naald, uit een ader in de arm gehaald.

2. Uw bloed wordt in een speciale centrifuge behandeld en de bloedplaatjes (plasma) worden duidelijk zichtbaar en in geconcentreerde vorm opgevangen.

3. De bloedplaatjes, die eruit zien als een soort gel, worden door middel van een injectie in het aangedane weefsel gespoten. Dit kan pijnlijk zijn, maar is altijd kortdurend.


Voordelen voor de patiënt

1. Lichaamseigen en daardoor verdraagbaar.

2. Snel effect en de behandeling is kort.

3. Ambulant, geen opname nodig.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak is de kliniek telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00 uur tot 14:00 uur.

Orthopedie 0222 - 769 016

Social media

FacebookTwitter


Klik hier om uw reactie te geven over de OPC Kliniek